Willemijn wil niet zwemmen

Willemijn zit al een tijdje op zwemles. Ze mag vandaag voor de eerste keer in het diepe bad. Dat is natuurlijk goed nieuws. Maar dat is ook spannend. Zo spannend dat Willemijn er buikpijn van krijgt. Als ze mocht kiezen bleef ze liever in het ploeterbadje. Daar is het veilig. Nu weet ze het zeker: ze doet NIET mee! “Moet je zelf weten!”, zegt de zwemjuf. Maar dan gebeurt er iets dat Willemijn een onverwachte duik doet nemen in het diepe bad.
In de reeks van Willemijn, is dit het derde verhaal over het muisje. Deze keer is Willemijn bang van het diepe bad, net zoals heel wat van haar leeftijdsgenootjes. Ze leert in het boek dat je angst kan overwinnen door dapper te zijn. Willemijn is ronduit heldhaftig in dit verhaal! Eens ze haar angst overwonnen heeft, wil ze graag anderen hier ook mee helpen. Zelfs de luisteraars van haar verhaal.
De tekst staat van begin tot einde op rijm. Dat zorgt ervoor dat het verhaal met een zeker tempo en ritme gelezen kan worden. De illustraties vind ik vrolijk van kleur en ze zijn herkenbaar. Zo is er de streng uitziende zwemjuf, het glijbaantje en de paddenstoel in het ploeterbadje en de witte met blauwe tegels in het water.
Een leuk boekje voor kleuters die leren zwemmen.