Wij vieren feest

lente & zomer

Een kleuterkalender vol feesten. Bij de Christofoorvereniging hecht men veel belang aan het vieren van belangrijke gebeurtenissen in het jaar. Op elke dubbele plaat verrast een feeëriek wolschilderij, een echt handwerkje! Op elk wolschilderij is telkens een feest uitgebeeld dat gelinkt is aan belangrijke gebeurtenissen in de religie, zoals Maria-Lichtmis, Carnaval, Palmpasen, Pasen, Pinksteren en het Sint-Jansfeest. Het zijn sprookjesachtige taferelen waarop de kleuter ziet hoe de herdenking wordt gevierd. Zo hebben ze op Palmpasen een broodhaan gebakken die op een mooi versierde tak staat, of wordt er met Pinksteren vrolijk rond de meiboom gedanst.

De illustraties zijn schattig: je zou zo de wollen kindjes willen aanraken. De frisse heldere kleuren roepen een vrolijke feestsfeer op. De woltechniek is verfijnd aangebracht, met oog voor details en de kijker beleeft daarbij een zekere dieptedimensie. Bij elke prent hoort één versje in rijm waarin je verneemt hoe het feest wordt gevierd. De versjes hebben bij het voordragen een prettige cadans. Je kan er voor de kleuters een melodietje aan koppelen. De grote kartonnen platen zijn een mooi formaat om de tafereeltjes uit te beelden, wel lijkt het karton iets minder slijtvast. 

Dit prentenboek richt zich tot leden die de Christofoor-antroposofie kennen. Elke feest wordt veelal thuis en op school al aangekondigd met een versierd tafereel op een tafeltje, waarop kinderen het feest uitbeelden. Kinderen houden van die tafereeltjes vol met poppetjes, diertjes en elementen uit de natuur. Ze vinden het heerlijk om ernaar te kijken en hun fantasie de vrije loop te laten. Dit prentenboek zal er daarom ook mooi bijpassen.