Wij blijven altijd bij elkaar

Eekhoorn overtuigt zijn vriend Beer om een feestje te organiseren. Wanneer alles klaar staat, neigt Beer stilletjes te verdwijnen. Maar uiteindelijk blijft hij toch en leeft hij zich helemaal uit. Tot hij ontdekt dat Eekhoorn stilletjes is verdwenen! Beer gaat op zoek want zonder zijn beste vriend geen feest.

Het leukste aan dit prentenboek is dat tekst en beeld elkaar aanvullen en verrijken. Zo lees je bijvoorbeeld over “héél veel eten” en zie je Beer een berg appels schillen en Eekhoorn appeltaart in de oven schuiven. En wanneer de boodschap over vriendschap wel wat te expliciet en uitgebreid wordt, geven de illustraties gelukkig tegengewicht: Beer stapt op een poot van Eekhoorn en door een afbrekende tak donderen ze tijdens hun omhelzing de dieperik in. De illustraties bieden niet alleen heel veel extra om te bekijken en te benoemen, ze scheppen ook een geweldige dynamiek door de variaties in bladschikking en achtergrond. De afwisseling tussen licht en donker creëert ook zowel een heel uitbundige als een heel intieme sfeer. De gezichtsuitdrukkingen en het aantrekkelijke zachte kleurenpalet maken er een feest voor het oog van.

De tekst is vakkundig vertaald door Joukje Akveld, zodat het rijm nooit geforceerd aanvoelt, en het boek zich lekker laat voorlezen. Handig daarbij is het functionele gebruik van twee lettertypes: bij tekst in ultra bold is Beer aan het woord, het fijne lettertype is voor Eekhoorn gereserveerd.