10+ | 2010
Querido
ISBN 978-90-451-1104-9
FICTIE , 96 p. , €14.95
gelijmd
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels

Wie heeft hier met verf lopen smijten?

Ted van Lieshout (auteur)

Ted van Lieshout is niet aan zijn proefstuk toe als curator van een ‘poëzietentoonstelling’. Na ‘Kwam dat zien! Kwam dat zien!’ en ‘Ik wil een naam van chocola’, is een derde bundel van zijn hand gepubliceerd bij Querido.
Ook hier vind je een grote keuze aan gedichten, auteurs en illustratoren. De bloemlezing wordt afgewisseld met een aantal interviews met de auteurs en illustratoren die in het boek opgenomen zijn. Er wordt een algemene vraag gesteld en iedereen beantwoordt deze twittergewijs in één of twee zinnen. De eerste vraag werd aan de illustratoren gesteld: ‘Houden tekenaars van gedichten?’ De volgende is meer algemeen: ‘Wat is je favoriete kleur? Wat vind je van blauw?’ Blauw, zwart en wit zijn namelijk de enige kleuren die bij de vormgeving van dit boek gebruikt zijn. Dit zorgt ervoor dat hoewel de illustraties per pagina verschillen, eventuele drukte en verwarring in het boek vermeden worden.
Het is erg leuk om te zien hoe elke illustrator op zijn manier aan de haal ging met het gedicht dat hij illustreert. De verscheidenheid aan gedichten is zo groot, een aanrader voor leerkrachten, of gewoon voor thuis, om af en toe eens een gedichtje-van-de-dag uit te pikken.

Magali Haesendonck
Gedichten
uit de reeks: Querido's Poëziespektakel , deel 3