Wie heeft de honing?

Bruine Beer wil perentaart bakken. Alle ingrediënten staan klaar, behalve de honing. Waar kan die toch zijn? Is die samen met Grijze Beer verdwenen? Bruine Beer gaat op zoek op een manier waarop enkel beren kunnen zoeken: bere-goed. Toch vreemd dat er plots zoveel misgaat …

Dit verhaaltje op rijm vertelt het grappige verhaal van twee beren en de verdwenen honing. Net zoals bij andere komische duo’s (denk aan Jacobus en Korneel, Laurel and Hardey) loopt alles mis, maar komt op het einde alles ook weer goed.

Het boek zit vol dynamiek. De tekst staat bovenaan dan weer onderaan, paginagrote afbeeldingen worden afgewisseld met kleinere. Soms krijg je details uitvergroot te zien, en op andere prenten lijk je vanuit een boom toe te kijken. Het creëert mee de klunzige sfeer waarop er naar de honing gezocht wordt. Dankzij de kadans en de rijmwoorden weet je dat je als lezer nog op het goede spoor zit. Knap werk trouwens van Bette Westera.

Sommige woorden worden vergroot gedrukt. Dat helpt de lezer bij het leggen van de juiste klemtonen. De woorden vliegen, dansen, vallen … soms tussen de prenten door. Hierdoor lijk je het met een vliegende vaart te kunnen lezen.

Let zeker ook op de leuke details die in de tekeningen gestopt zijn! Echt heel mooi zijn de illustraties aan de binnenkant van de kaft vooraan én achteraan.