Wie draait de mooiste drol.

"Wie draait de mooiste drol?" Dat is de vraag die gesteld wordt aan verschillende dieren. Is het de aap, die met z'n drolletjes jongleert? Of de krokodil, wiens keutels op het water drijven? De drolletjes van de ijsbeer zijn drijvende ijsblokjes. De leeuwenwelpjes doen het netjes in hun potje. De mol heeft een drol op z'n kop. De zwaluwen zitten samen op de electriciteitsdraden te strijden voor de mooiste drol. Het antwoord is verrassend en vind je op de allerlaatste pagina.

Het is een dun boekje dat vlot voorleest. De felgekleurde illustraties houden je aandacht vast. De tekst is heel eenvoudig. Er wordt gespeeld met klanken. Je herkent het dierengeluid wanneer ieder dier de mooiste drol denkt te leggen. De aap zegt "Dat doe-oe-oe ik!!", de ijsbeer bibbert "Die - brrrr - draai ik!", of "die kwaak ik" volgens de kikker. Telkens zie je in de buurt van deze dieren een mooie gekleurde onderbroek bengelen. Als je nog beter kijkt, zie je telkens vliegjes met een vangnet rond de keuteltjes vliegen. Zij zijn de jury en zullen de drollen beoordelen. 

Dit boekje kan gebruikt worden bij de zindelijksheidstraining. Op een grappige manier wordt "op het potje gaan" aangeleerd en gestimuleerd.