Weet jij alles over het ziekenhuis?

In dit informatieve boek maak je aan de hand van tekeningen, foto's en beschrijvingen kennis met de verschillende aspecten van een ziekenhuis. Per dubbele bladzijde komt er een nieuw onderwerp aan bod, zoals waarvoor je naar een ziekenhuis kan gaan, hoe het er vroeger en nu uitziet in een ziekenhuis, wie er werkt enz. Het boekje wordt afgesloten met tips voor een spreekbeurt en een zeer kleine quiz.
Het boek geeft op een zeer eenvoudige manier informatie over het ziekenhuis. Er zit echter weinig logica in de opbouw en in de onderwerpen die behandeld worden. Voor kinderen die weinig inspanning willen doen om informatie op te zoeken voor hun spreekbeurt is het een bruikbaar boekje maar de geïnteresseerde lezer blijft op zijn honger zitten. Bij sommige illustraties wordt de woordenschat toegevoegd. Voor moeilijkere woorden kan dit nuttig zijn maar alle kinderen van de doelgroep kennen toch wel een rolstoel, krukken en een ochtendjas.
De foto's komen meestal gekunsteld over en geven geen realistisch beeld. Tweemaal wordt er gebruik gemaakt van een tussenschot om twee verschillende situaties weer te geven; op deze manier wordt het boekje een beetje aantrekkelijker gemaakt.
Bij het boekje hoort een cd-rom. Hierop wordt het boekje van het begin tot het einde voorgelezen. Dit kan een hulp zijn voor kinderen die niet zo goed kunnen lezen, maar doordat het op een zeer belerende manier voorgelezen wordt, zullen er weinig kinderen voor kiezen om ernaar te luisteren.
Het boekje maakt deel uit van de reeks Zoeklicht Informatief. Deze reeks staat voor eenvoudig taalgebruik, korte hoofdstukken, veel illustraties, een speciaal lettertype voor dyslectische kinderen en er wordt een voorlees-cd bijgevoegd. Aanpasingen voor kinderen met dyslexie zijn alleen maar toe te juichen, maar veel kinderen zullen zich ergeren aan het overdreven vereenvoudigen van de informatie. Het boekje daagt hen op geen enkele manier uit om zelf nog enige inspanning te doen om te lezen en dingen te ontdekken.