Wat wil jij later worden?

20 beroepenliedjes van Kapitein Winokio

Wat wil jij later worden? In kleutergesprekjes worden er hevige debatten gevoerd over deze vraag. Het antwoord evolueert doorheen de jaren en ook Kapiteitn Winokio en Mevrouw Poes fantaseren er lustig op los. Naast erg 'klassieke' keuzes als ridder, politie- en brandweerman en mama bezingen ze in dit nieuwe boek met cd ook knotsgekke beroepen als boekentassencontroleur, lepelpiloot en wolkenmaker. Zoals steeds bij de Kapitein zijn het stuk voor stuk vrolijke liedjes en versjes die je zo kan meebrullen. Soms zijn de melodietjes zelf verzonnen, soms zijn ze gebaseerd op bekende wijsjes.
Kapitein Winokio sluit zijn lijstje van twintig beroepenliedjes wijselijk af met de live-uitvoering van 'Doe je eigen dingetje' op zijn onnavolgbare Winokiaanse wijze!
Voor het bijhorende boek werkt Winok Seresia opnieuw samen met fotografe Emilie Vercruysse, maar deze keer worden de foto's gecombineerd met sterke grafische illustraties van Isabelle Vandenabeele. Zij tekent krachtige zwart-witprenten en voegt op elke pagina enkele kleurvlakken toe. Het hoofd en soms ook de handen en voeten van de personages zijn foto's. Een geslaagde mix!
Misschien is deze bundel liedjes niet het allerbeste werk van Winok Seresia, maar ze zijn zeker erg dankbaar materiaal voor in de kleuterklas. Leerkrachten kunnen hiermee zeker aan de slag om er een boeiende beroepenweek van te maken.