Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt

Gedichten waar je wat aan hebt

Het nijlpaard op de kaft keek zo verliefd naar mij … dit boek kon ik onmogelijk laten liggen. Als ik ook nog eens te weten zou komen wat ik moet doen als ik erover struikel (het gebeurt me bijna elke dag ;), dan kan het niet anders dan dat dit een topboek is.

M’n buikgevoel liet me niet in de steek. Wat een leuk concept!

In vijfentwintig gedichten krijg je een antwoord op een vraag die steeds begint met ‘Wat moet je doen als … ’ Eentje werd aangepast naar ‘Wat moet je niet doen als … ’
Edward van de Vendel gebruikt rijm en speelt op een fantastische manier met taal en woorden. Geen gedichten om gedichten te maken, niet rijmen om te rijmen. En de verzonnen woorden mogen van mij gerust in het woordenboek.  

Humor en fantasie vormen een rode draad door de teksten, maar emotie en diepere gedachten zorgen ook voor pareltjes. Zo klinkt de titel humoristisch, maar wat je moet doen als je moeder huilt of als je opa steeds meer vergeet, lees je toch een heel stuk ingetogener.

De tips die je krijgt die bruikbaar zijn in het alledaagse leven zullen misschien - maar misschien ook niet - wel eens uitgeprobeerd worden. Weet jij immers wat je moet tekenen als je het eigenlijk niet weet? En hoe je je moet gedragen als je verliefd bent? Ook al niet zo simpel. Tips in gevallen als deze zijn zeker het lezen waard.

Als laatste gedicht krijgt de lezer nog een kant en klare boekbespreking cadeau. Als dat geen kers op de taart is!

Martijn van der Linden zorgt voor de prachtige illustraties en gebruikt hier verschillende stijlen (van levensecht, over potloodtekeningen en druktechnieken, …).  Voor ieder wat wils. Ze vullen de teksten mooi aan en laten je soms ook (nog) meer stilstaan bij de inhoud van de tekst.

Dit boek is een absolute aanrader voor een breed publiek en ideaal om voor te lezen. Knappe samenwerking tussen auteur en illustrator.