Waar ik ben

Gedichten voor kinderen en anderen

Deze gedichtenbundel bevat gedichten voor kinderen over zeer uiteenlopende thema’s. Er zijn maatschappijkritische gedichten die bijvoorbeeld onze koopdrang aan de kaak stellen ('Geld'). Anderzijds zijn er ook gedichten over zeer banale dingen zoals nagelbijten, de tijd van het jaar of wegdromen tijdens de aardrijkskundeles. Verder zijn er gedichten die gevoelens goed weten te verwoorden zoals in 'Uit' (“soms sta ik uit”), over lusteloosheid of gedichten die enkel geschreven lijken te zijn omwille van hun toffe klanken ('Heksenkost').
Hoewel de gedichten dus over zeer uiteenlopende onderwerpen gaan, zijn ze allemaal zeer simpel opgebouwd. De woorden zijn eenvoudig gekozen en soms niet bijster origineel. Hier en daar komen er Noordnederlandse woorden en uitdrukkingen voor, die ons als Vlaming vreemd in de oren klinken (bv. bubbelprik, het wc-papier aan gort). Hoewel klank en ritme in deze gedichten wel goed zitten, zijn er niet veel gedichten bij die echt verrassen.
Een meerwaarde aan dit boek zijn de leuke tekeningen van Merel Eyckerman. Deze illustraties ondersteunen de gedichten en zijn een fijne aanvulling. Ook het bijgevoegde kaartje met een geïllustreerd gedicht op is leuk.