Waanidee

'Waanidee' is een young adult thriller die je vanaf de eerste bladzijde bij je nekvel vastpakt en niet meer los laat. De dromen en/of flarden van herinneringen van het hoofdpersonage Eve die vrij cryptisch beschreven worden, dragen hiertoe bij. Maar ook de nuchtere manier waarop Eve in het leven staat, maakt dat dit boek bijzonder realistisch overkomt ondanks de waanzinnige situaties die erin voorkomen.
Eve leidt een armoedig bestaan en is in dienst van een handtastelijke baas wanneer haar een uitweg wordt geboden. Een zekere Brian biedt haar 100 000 dollar aan om te doen alsof ze zijn nichtje Aurora is. Eve aarzelt, maar gaat toch op het aanbod in. Ze komt terecht in een geheel andere wereld, een wereld van luxe en glamour, maar ook van roddels en bedrog. Eve wordt geconfronteerd met moordzaken uit het verleden en zelfs met geesten. Maar bestaan die wel?
Elk personage in dit boek draagt zijn eigen intrige mee. Hangt dit allemaal met elkaar samen of is het verleden van Aurora de oorzaak van alles? Eve lijkt geen rust te vinden zolang ze dit verleden niet helemaal heeft uitgespit. Het blijkt een kwestie van leven of dood dat ze te weten komt wat er allemaal gebeurd is.