Vroem! Vroem!

Dit boekje rond het thema voertuigen bestaat uit witte pagina's met zwarte silhouetten van alle mogelijke voertuigen met onder het silhouet de naam van het voertuig. De zwarte silhouetten zijn flapjes die je kan opheffen zodat je een kleurenfoto van het voertuig te zien krijgt. Op elke dubbele pagina krijg je één grote en drie à vier kleine afbeeldingen aangeboden. De tekst is beperkt tot de benaming van de voertuigen. Als toemaatje krijg je op de laatste bladzijden meerdere afbeeldingen zonder de woordenschat erbij. Er zit enige logica in de opbouw doordat de voertuigen volgens soort afgebeeld worden; eerst de niet-gemotoriseerde, dan de motoren, de auto's, de vrachtwagens ...
Het idee om op deze manier de verschillende voertuigen te laten ontdekken is op het eerste gezicht verrassend en origineel maar doordat het heel stereotiep elke bladzijde op dezelfde manier wordt toegepast, wordt het eentonig en is de originaliteit van de eerste indruk snel weg. De silhouetten zijn op zich vrij duidelijk waardoor je meestal vooraf al weet wat erachter verstopt zit.
Spijtig is ook dat de flapjes niet gemakelijk te hanteren zijn voor kinderhandjes. Als het boekje nieuw is, moet je een goede fijne motoriek hebben om de flapjes te openen. Na enkele keren openen lukt het vlotter maar het nadeel is dan dat de flapjes niet meer altijd mooi sluiten waardoor je meteen een glimp van de kleurenfoto te zien krijgt.