Voor mama!

Kikkertje wil mama kikker echt alles geven. Naast het plukken van de mooiste bloemen en het bakken van de lekkerste taart, wil Kikkertje mama ook beschermen. En dat is nog niet alles, Kikkertje wil mama zowaar de maan schenken. Deze moedige onderneming eindigt in een verrassend mooi resultaat.

Voor mama! is een hartverwarmend verhaal over de grote liefde tussen kind en mama. We kennen allemaal de ontroerende adoratie die kleintjes kunnen hebben voor hun lieve mama. Het boek heeft grote, kleurrijke illustraties die leuk en duidelijk geschilderd zijn. De expressieve uitdrukkingen van de kikkers brengen je dadelijk in de emotie van de huidige passage. Elke passage omvat 2 pagina’s, links en rechts, waardoor er veel is om te ontdekken. De teksten bij de illustraties zijn kort, wat je tijd geeft om als voorlezer verder te omschrijven wat je ziet. Het gaat van kikkervisjes en lange gevaarlijke poten in het water, tot een nachtuil in de boom. Naarmate het verhaal vordert, worden de kleuren donkerder omdat de nacht met volle maan stilaan valt.

Het is een prettig prentenboek met het typische mama-kind verhaal. De weinige tekst die aanwezig is bij de illustraties, zorgt er wel voor dat je als voorlezer al een zekere ervaring mag hebben.