Vlogvriendinnen

Go Jessie Op naar goud

De vlogvriendinnen zijn ondertussen toe aan deel vier. Amy, Jessie, Hermelien en Lucy steken nog steeds veel tijd in het maken van hun vlogs. Amy is het meest “die hard”, waardoor vooral Jessie soms geïrriteerd raakt.
In dit deel staan de belevenissen van Jessie wat meer in the picture. Lucy, Amy en Hermelien kregen deze eer al in deel 1, 2 en 3.
Naast het opnemen van vlogs gaat het vooral over de andere hobby van Jessie: turnen. In die verhaallijn leeft ze samen met turnpartner Kasia toe naar een wedstrijd. De combinatie turnen en vloggen blijkt niet zo eenvoudig te zijn qua planning. Het wordt al helemaal een uitdaging wanneer blijkt dat een belangrijk vlogevent samenvalt met de turnwedstrijd. Gelukkig komt er last minute toch een oplossing uit de bus.
Verder is er nog de moeilijke verstandhouding met Dakota, een nieuwe vlogster bij de vlogvriendinnen, Geinstein (vlogkanaal van Amy’s broer) en natuurlijk mag een portie romantiek niet ontbreken. 

Ook dit deel is vlot leesbaar met zeer eenvoudige verhaallijnen. Feit is wel dat er echt gelezen moet worden.  De hoofdstukken worden afgewisseld met de vlogs. De bladspiegel is luchtig door vrij grote witruimtes en kleine tekeningetjes. De vlogs staan in kaders met afgeronde hoeken aangevuld met typische onderwerpen zoals fade in, fade out, foto’s, info over het aantal abonnees, reacties en hoe vaak de vlog bekeken werd.
Kinderen vanaf een jaar of negen zullen dit wel leuk vinden. Wanneer je eens op YouTube kijkt, zijn er immers heel wat kinderen die een vlogdroom koesteren. Voor hen staan er achteraan in het boek nog tien tips om nog betere YouTube filmpjes te maken.
Dit is zeker geen hoogstaande literatuur, maar eerder een leuk tussendoortje voor (vooral) jonge meisjes met een vlogdroom.