Verschrikkelijke beestjes

Weinig mensen hebben de hoofdluis, de vlieg of de spin als lievelingsdier. Toch lees je in dit grappige boek heel wat bijzondere weetjes over deze kriebelbeestjes. Het thema is heel herkenbaar. In de kleuterklas zijn er regelmatig kinderen met hoofdluizen. En wie heeft nog nooit gegild bij het zien van een akelige spin? 

Het boekje is ingedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk beschrijft een ander kriebelbeest. Elk diertje krijgt een omschrijving met leuke weetjes van een vijftiental bladzijden. De diertjes worden menselijk voorgesteld. Kinderen houden daarvan. Met weinig tekst en grote, kleurrijke illustraties leer je hoe het diertje er uitziet, hoe groot het is, waar het leeft, wat het eet ... De lay-out is verzorgd. Het boekje heeft bovendien een heel aantrekkelijk formaat. De tekeningen zijn grappig. De humor zorgt ervoor dat je niet plat ligt van het lachen, maar wel dat je kunt glimlachen bij de illustraties. Je merkt steeds nieuwe details op. De lichtgroene achtergrond maakt er een mooi, sober geheel van. De leuke illustraties en de korte, eenvoudige tekst zullen een aantal kinderen helpen om het boek te beginnen lezen.

Het boekje behoort tot de reeks Tijgerlezen. Het is de bedoeling om jonge kinderen te stimuleren om zelf naar een boek te grijpen. Met dit boekje slaagt de schrijfster-illustratrice in haar opzet. Een aanrader!