Verraad

Anna en Elise zitten in het laatste jaar van de middelbare school en zijn hartsvriendinnen. Ze beloven elkaar levenslange trouw en willen alvast aan dezelfde universiteit gaan studeren. Zelfs als Anna een vriendje heeft – de knappe en populaire Tate – blijft hun vriendschap stevig overeind. Een vakantieweek op het paradijselijke Aruba samen met enkele andere vrienden loopt echter dramatisch af. In het vakantiehuis waar ze verblijven, wordt Elise dood aangetroffen. Ze werd op gruwelijke wijze vermoord met dertien messteken. Na de aanvankelijke verwarring komt de verdenking meer en meer te liggen op Tate en Elise en dat heeft verstrekkende gevolgen voor hun persoonlijke leven én voor hun relatie.
Elise treedt de hele tijd op als ik-verteller en vanuit haar standpunt probeert de lezer mee uit te zoeken wie de schuldige is. Via flashbacks raken we vertrouwd met Elises vriendengroep en met haar persoonlijke situatie. We maken kennis met een stel jongeren die stevig kunnen drinken, plezier maken en die ook seksueel actief zijn. Ze genieten blijkbaar met volle teugen van hun jonge leven, al zijn er onderhuidse spanningen merkbaar en is ook hun thuissituatie niet altijd rimpelloos. Anna’s moeder bijvoorbeeld is gestorven aan kanker en het feit dat ze bewust heeft gekozen om alle pijnlijke en schijnbaar zinloze behandelingen te stoppen, kan Anna maar niet verwerken. Elise heeft dan weer een moeilijke verhouding met haar moeder. Het zorgeloze tienerleven blijkt uiteindelijk toch niet zo onproblematisch te zijn.
Daarnaast zijn er ook fragmenten waarin Elise vertelt over de periode dat ze als verdachte is opgesloten in een jeugdgevangenis, over het verloop van het proces, er zitten enkele transcripties bij van de verhoren en van enkele televisieshows rond de moordzaak. Afwisseling genoeg dus en ook de spanning wordt aangehouden. Het lijkt erop dat de openbare aanklager absoluut Elise wil aanwijzen als schuldige, hoewel het meisje zelf haar onschuld blijft volhouden en wanhopig graaft in haar herinneringen op zoek naar enige aanwijzingen. Pas helemaal aan het eind van het verhaal vallen alle puzzelstukjes in elkaar.
Wie houdt van een spannende thriller zal ongetwijfeld veel plezier beleven aan dit verhaal.