Verlegen Vrienden

De eerste dag op een nieuwe school is altijd spannend. Maar als je van nature al wat schuw bent is zo’n dag helemaal erg. Maurice valt liever niet op. Hij is liever alleen, ergens verstopt of veilig thuis. Op een dag krijgt hij een uitnodiging voor een feestje. Zijn moeder doet hem met tegenzin naar het feestje gaan. Gelukkig maar!

Sommige kinderen zijn erg verlegen. Geen beter dier dan een octopus of vis om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Vissen en octopussen zijn schichtig, verstoppen zich en willen liever geen contact met ons. Simona Cariola weet Maurice erg opvallend onopvallend weer te geven. Je moet altijd even op zoek naar hem. Gelukkig zit hij op voor de hand liggende plekjes.

Ook de situaties die weergegeven worden zijn erg herkenbaar. De zeedieren kregen allemaal menselijke trekjes om de inleving van de lezertjes te vergemakkelijken. Bovendien zit er ook humor in. De illustraties zijn wisselend in grootte en de tekst wordt in een sober maar duidelijk lettertype in of tussen de tekeningen gezet.

Met het vertelperspectief is origineel omgegaan. Echt leuk! Wat Simona er juist mee deed, moet je zelf maar ontdekken! Knap vertaald door Wout Waanders. 

Een verrassend bescheiden verhaal.