Verlegen Vera

Het schattige heksje Vera zit ermee: wat ze ook probeert, de woorden komen er niet uit. Wanneer een nieuw heksje in de klas komt, Floor, klikt het meteen tussen hen. Wanneer er een spannende wedstrijd op til is, neemt Floor het op tegen Finn. Ze toveren steeds grotere, imposantere dieren: van een poes, naar een hond, naar een leeuw… tot een reusachtige draak die Floor dreigt aan te vallen. Vera ziet het gebeuren en schreeuwt de toverspreuk uit waarop prompt alle dieren verdwijnen. Alle kinderen juichen Vera toe, die stralend en gelukkig toekijkt.

In dit prentenboek zit een mooie boodschap verweven: hechte vriendschap en elkaar aanvoelen, daar zijn geen woorden voor nodig. Dit verhaal straalt vanaf het begin een positieve sfeer uit. Ook al lukt het praten niet bij Vera, alle kinderen accepteren haar. Het verhaal is helemaal ingebed in de heksenwereld, de typische tekenstijl van Paula Bowles is goed herkenbaar, en ook hier zijn de heksjes er weer met de identieke gezichtjes en oogjes. Er is aandacht voor details. De kleuter ontdekt allerhande heksenspulletjes zoals een wip van bezemstelen of slijm in een flesje. De zachte pasteltinten zorgen voor de lieflijke, warme sfeer in de klas.

Dit boekje is ontworpen voor een logopedisch team in Engeland, het is dan ook een dankbaar boekje om kinderen met spraakproblemen een duwtje in de rug te geven om niet op te geven.