6+ | 2016
Zwijsen
ISBN 978-90-487-3035-3
FICTIE , 70 p. , €9.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Vandaag ben ik ridder!

Thijs Goverde (auteur) Tineke Meirink (illustrator)

Ridders zijn dapper en prinsessen zijn lief, maar is dat wel altijd zo? Bestaan er luie ridders of prinsessen die graag vechten? Natuurlijk, of wat dacht je dan? Ridders en prinsessen zijn net als wij allemaal. In dit boekje lees je er alles over!

Thijs Goverde verzamelde dertig grappige, korte verhaaltjes over ridders die weleens te veel koek eten en prinsessen die ook moeten kakken. U merkt het meteen: humor op het niveau van de prille lezer. Die ziet zijn/haar kans om het ooit tot ridder of prinses te schoppen onmiddellijk toenemen. De verhaaltjes zijn geschreven voor lezertjes met niveau E3. Tineke Meirink koos bij het illustreren voor een combinatie van fotografie en eenvoudige animatie waarin ook zesjarigen de hoofdrol spelen. Misschien niet meteen mijn favoriete techniek, maar de illustraties lijken wel aan te slaan bij het doelpubliek. Achterin vinden we een leuk thematisch overzicht van de verhaaltjes, met niet alleen de titels maar ook afbeeldingen om te verhalen te herkennen. Handig voor de jonge lezer die zo snel zijn lievelingsverhaaltje terug kan vinden.  Leuk detail: de schrijver en illustrator stellen zichzelf ook even voor, helemaal op maat van dit boek.

Een toegankelijk AVI-boekje. Zowel voor de prille lezer die het helemaal zelf kan lezen, als voor de gevorderde lezer die graag een kort ludiek verhaaltje voorleest. De lengte van elk verhaaltje is met telkens een bladzijde nét goed. Een leuk lees-tussendoortje!

Jasmien Repriels
Ridders | Prinsessen
uit de reeks: AVI-Kanjer