10+ | 2013
Lannoo
ISBN 978-94-01-40676-5
NON-FICTIE , 96 p. , €14.99
gelijmd
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

USA

Alles wat je altijd al wilde weten
Lynette Evans (auteur)

Deze Lonely-Planet-reisgids voor kinderen over de USA is erg algemeen. Het is geen aanrader om mee te nemen op vakantie omdat het niet zozeer over de verschillende plaatsen gaat. Toch steek je er wat van op. Wist je bijvoorbeeld dat:
- De eerste ijslolly’s gemaakt zijn door een elfjarige?
- Je met de stalen draad van de Golden Gate Bridge drie keer de aarde rond kunt?
- “Mickey” Mouse bijna “Mortimer” Mouse had geheten?
Hoewel het boek dus zeer leuke en grappige weetjes bevat, mist het de essentiële informatie. Na het lezen van dit boek weet ik veel over de dollar, maar nog steeds niet hoeveel deze waard is. Er zijn ook allerlei weetjes over de verschillende staten, maar uit welke 52 staten Amerika bestaat zal ik niet uit dit boek leren. Dat is wel een beetje jammer.
Het boek blijft eenzelfde vorm aanhouden als de vorige boeken van deze reeks. Een dubbele bladzijde over een bepaald onderwerp blijft de regel. In chaotische tekstvakken overheen deze pagina’s staan allerlei weetjes. Tot vervelens toe eindigen deze met een woordspeling of een oneliner. Grappig bij de eerste maar iets minder grappig na de honderste keer (waarmee ik niet overdrijf).
Ook de cartoons zijn een beetje flauw. De websites waarnaar het boek onderaan de dubbele bladzijden refereert voor meer informatie, zijn niet erg kindvriendelijk, maar wel boeiend. Jammer genoeg houdt men zich hier niet consequent aan en is er niet over alles meer informatie op het web te vinden.

Tinne Geuens
Amerika
uit de reeks: Lonely Planet Verboden voor ouders , deel 8
origineel: Not for parents U.S.A. Everything you always wanted to know (Engels) - Christelle Bogaert (vertaler)