Triskellion. Het geheim van de wachters

De tieners Rachel en Adam uit New York gaan tijdens de zomervakantie bij hun oma logeren omdat hun ouders in een scheiding verwikkeld zijn. De sfeer in het Engelse dorpje Triskellion is allesbehalve aangenaam wanneer de tweeling er toekomt en Rachel en Adam hebben het gevoel dat ze er niet echt welkom zijn. Ze vermoeden vrij snel dat het eeuwenoude geheim van het dorp er iets mee te maken heeft. Ze gaan op ontdekkingstocht en vinden een vreemde krijtcirkel. Wanneer een filmploeg opnames van de krijtcirkel komt maken voor een populair televisieprogramma, slagen zij er ook in om een deel van een triskelion op te graven. Dit is de aanzet voor Rachel en Adam om zelf op zoek te gaan naar de andere delen. Ze ondervinden heel wat tegenkantingen maar ze worden ook geholpen door de mysterieuze jongen Gabriël. Samen brengen ze het avontuur tot een goed einde.
Spannend verhaal over de avonturen van twee ondernemende tieners. Zowel in hun gewijzigde gezissituatie als in hun ontdekkingstocht zijn ze elkaars steun en toeverlaat. Samen maken ze handig gebruik van het feit dat hun oma in een rolstoel zit en hen weinig kan controleren. Als lezer krijg je echter ook het gevoel dat hun oma hen ook bewust laat begaan zodat het geheim van het dorp ontrafeld kan worden. Het feit dat de tweeling elkaar heel goed aanvoelt en ze in staat zijn om elkaars gedachten te lezen, maakt het verhaal boeiender en vaak ook extra spannend.
Het verhaal raakt na een wat stroeve start vlot op dreef en al snel flitst het van de ene naar de andere gebeurtenis. Het  is vlot geschreven en neemt je als lezer helemaal mee het avontuur in. Het boek is opgebouwd uit drie delen die telkens bestaan uit een aantal niet te lange hoofdstukken. De hoofdstukken volgen elkaar chronologisch op waardoor de verhaallijn gemakkelijk te volgen is.
De illustraties beperken zich tot eenzelfde titelblad bij elk deel en een weergave van de runetekens die ze vinden op het voetstuk van een graftombe. Deze illustraties sluiten goed aan bij het verhaal en zijn zeker verduidelijkend voor iemand die geen runetekens kent.
'Triskellion' is een boeiend verhaal voor jongeren die houden van mysterie en magie.