Top Bob

Van wie is die drol?

Top Bob is een reddende hond, hij houdt de buurt veilig. Iemand heeft een grote drol aan de voordeur van zijn baasjes gedeponeerd. Hij ontdekt dat dit geen hondendrol is en besluit een rondje in de buurt te maken. Hij ziet een grote vrouw naderen en ze laat prompt een grote drol vallen voor de deur van Skipper. De honden krijgen van hun baasjes de schuld en worden voortaan door een hondenuitlaatservice opgehaald. Top Bob ontdekt het geheim van die uitlaatservice en vindt het hoog tijd om in actie te komen.

In dit verhaal zijn de honden de actoren en beleef je alles vanuit hun perspectief. Het is hilarisch hoe de honden tegen hun baasjes aankijken. Top Bob is een fantastische observator en zijn commentaren zitten vol droge humor. Harmen Van Straaten bespeelt virtuoos het contrast tussen hoe de mensen tegen hun hond aankijken en hoe de honden dat als hond beleven. De passage waarin Top Bob een zogenaamd opgewonden vrolijkheid voorwendt, terwijl hij helemaal niet de behoefte heeft om achter een bal aan te dribbelen, is bijzonder grappig verteld.

Hij heeft het talent om zowel in zijn typische expressieve tekenstijl als in treffend eenvoudig taalgebruik precies raak een levendig beeld vol humor te scheppen.