Tien vingertjes en tien teentjes

'Tien vingertjes en tien teentjes' is een blijver. Een prachtig, multicultureel prentenboek over kindjes die allemaal verschillend zijn, maar toch ook gelijk. Met dit boekje zetten peuters hun eerste stapjes in de wijde wereld. Of de kinderen in het boek nu Ibrahim of Tobias heten, of ze nu warme laarsjes aanhebben of sandaaltjes, één ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal tien vingertjes en tien teentjes.
Helen Oxenbury slaagt erin om elk peutertje even schattig en karakteristiek weer te geven. De vrolijkheid spat van de tekeningen af en de illustraties komen ten volle tot hun recht tegen de witte achtergrond. De tekst van Mem Fox in rijmvorm nodigt uit om mee te volgen en mee te tellen.
Een meisje en een jongen, heel anders alle twee. Maar allebei met tien vingertjes en tien teentjes, tel maar mee.
Het terugkerende patroon in tekst en vorm maakt van dit boek een zeer geschikt voorleesboek voor de allerkleinsten. 'Tien vingertjes en tien teentjes' is een mooie aanwinst voor je boekenkast, alleen al omdat dit prentenboek bevestigt wat we allemaal al wisten: baby’s kijken graag naar andere baby’s!