Tattoo papa

“Papa heeft over zijn hele lijf tatoeages, behalve op zijn billen. Echt, ze zitten van top tot teen! Op zijn armen, schouders, rug, benen, buik, handen … Ik lieg niet: van zijn nek tot aan zijn voeten. Naar zijn tatoeages kijken is veel leuker dan een verhaaltje uit een boek lezen.”
De papa van de jongen die vertelt is vaak van huis, maar gelukkig maakt hij dit goed door meer dan spannende verhalen te vertellen als hij wel thuis is. Niet alle verhalen zijn even geloofwaardig, maar ze blijven uiteraard spannend en de jongen kan erop teren als papa weer weg is.
Dit prentenboek is anders dan andere. Het lijkt een gewoon prentenboek, maar de hoeveelheid tekst en de toch wat bizarre illustraties maken meteen op het eerste zicht duidelijk dat het niet zo gewoontjes is. Ook wel een ongewone keuze voor een uitgeverij als De Vier Windstreken.
Illustrator Daniel Mora bracht de tatoeages mee tot leven. De stijl van de prenten is erg retro; de kleuren die gebruikt werden, zijn namelijk enkel geïnspireerd door het kleurenpalet dat vroeger gebruikt werd door tatoeëerders. Het boek krijgt dus minder spetterende kleuren mee, maar de sfeer klopt helemaal met die van de vertelde verhalen.
Dit boek krijgt alvast zeker een pluim voor originaliteit, is vlot geschreven en sfeervol geïllustreerd.