3+ | 2016
Gottmer
ISBN 978-90-257-6165-3
FICTIE , 24 p. , €12.95
gebonden , prentenboek
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Suzie Ruzie en de stinkvinger

Jaap Robben (auteur) Benjamin Leroy (illustrator)

Suzie Ruzie is een eigenzinnige kleuter met heel wat fantasie. Terwijl opa zijn taak als oppas niet zo ter harte neemt - hij slaapt namelijk - speelt Suzie een spelletje met Hond: 'Raad eens wat je ruikt'.
Suzie kan alles raden wat Hond haar onder de neus stopt. Maar Hond raadt het vieze luchtje dat Suzie hem laat ruiken maar niet. Suzie geeft wel tips maar het blijft te moeilijk. Uiteindelijk blijkt het de geur van Suzies navel te zijn. Nooit geweten dat dit kan verward worden met schimmelkaas of opa's sok!
Dit knotsgekke verhaaltje op een fijn rijm laat voor het grootste deel Suzie zelf aan het woord. Dat zorgt ervoor dat het verhaaltje vlot voorleest en tof is om naar te luisteren. Bovendien druipt de deugnieterij er af en merk je dat Suzie lekker toch slimmer is dan Hond. Het is ook mooi geïllustreerd. De prenten zijn grappig en leuk om naar te kijken. Vooral de gezichtsuitdrukkingen van Suzie en Hond zijn hilarisch. Leuk dat Suzie op die manier ook op de schutbladen van het boek terugkomt. Het boekje is trouwens stevig vorm gegeven met kartonnen pagina’s. Rebelse Suzie is een leuke aanwinst!

Tinne Geuens
Geuren | Raden | Spelen
uit de reeks: Suzie Ruzie