Superjuffie!

Op het eerste zicht lijkt Juf Josje een gewone, hippe juf. Maar dat is ze niet. Ze heeft een speciale gave. Ze kan dieren in nood om hulp horen roepen. Als ze zo een noodkreet hoort, moet ze een stukje krijt eten en dan transformeert ze in Superjuffie. Superjuffie kan vliegen, draagt een blits groen pakje met bijhorende cape en heeft maar één doel: dieren redden. Juf Josje vindt dit een mooie gave, maar ze zit er toch enorm mee verveeld dat het transformeren op elk moment kan gebeuren. De hulpkreet van de dieren is onweerstaanbaar. Daardoor is ze al een paar keer haar werk verloren. Het is immers niet toegestaan dat een juf zomaar haar klas verlaat tijdens de schooluren ...
Als juf Josje begint in school de Inktvis heeft ze goede voornemens: ze zal die drang bedwingen en enkel in actie komen na schooltijd. Maar dat lukt natuurlijk niet. Gelukkig dragen haar leerlingen haar op handen en verdoezelen ze haar verdwijningen telkens opnieuw voor meneer Snor, de directeur. Op een dag ontdekt Superjuffie dat er iets helemaal niet pluis is in de dierentuin. De directeur is plots verdwenen en meteen vervangen door Edna Engelenhaar. Al gauw wordt het duidelijk dat deze dame een handeltje in dierenvellen wil opzetten. Alle dieren van de dierentuin zijn dus in gevaar!
‘Superjuffie!’ is een erg vrolijk en grappig boek. Het leest zeer vlot en blijft vanaf het begin tot het einde spannend en boeiend. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en je leeft meteen mee met de juf en haar leerlingen. Het prototype van een superheld, à la Superman, is hier aanwezig, maar door de hoge dosis humor krijgt die een extra dimensie.
Luchtige illustraties vervolledigen het boek. Een aanrader!