Storm

De twaalfjarige Storm woont samen met zijn grote zus Sterre en zijn vader aan de kust. Hun moeder is terug naar de stad verhuisd. Mara is de beste vriendin van Storm. Zij kennen elkaar bijna hun hele leven en doen alles samen. Met Mara kan Storm over alles praten. Wanneer er een nieuwe jongen in de klas komt en Storm een gek gevoel krijgt in z’n onderbuik, is Mara ook de eerste aan wie Storm deze gevoelens durft prijs te geven. Om te testen of Storm echt geen gevoelens kan hebben voor meisjes besluit Mara dat er maar één oplossing is: Storm moet een meisje zoenen! Storm zoent Mara. Maar tot grote ontgoocheling van Mara, voelt Storm niets. Mara's droom valt in diggelen. Zij had gehoopt om later met Storm te kunnen trouwen. Wanneer Storm tijdens het Jeugdjournaal te horen krijgt dat er een jongen doodgeslagen is omdat hij homo was, slaat de onzekerheid bij hem toe. Zal hij toch maar niet gewoon op meisjes verliefd worden? Op Mara misschien? Iedereen verwacht dit toch! Maar zijn plan om een koppel te worden met Mara verloopt niet zoals hij had verwacht. Wanneer hij tijdens de zomervakantie Flo ontmoet, staat de wereld helemaal op z’n kop. Zal Storm de storm die binnen in zichzelf woelt kunnen doorstaan? Zal hij zijn storm kunnen temmen?
Een zachte kaft die mooi weergeeft wat er binnen in het boek te vinden is. Een fijn, luchtig verhaal over een moeilijk thema, homoseksualiteit.
De twee hoofdpersonages zijn jongeren aan het begin van hun puberteit. Ze zijn nieuwsgierig, op ontdekkingstocht naar zichzelf. Ze gaan nog heel kinderlijk en vriendschappelijk met elkaar om in het begin van het verhaal, maar ontdekken gaandeweg dat die vriendschap ook anders kan ingekleurd worden.
De storm is de rode draad doorheen het verhaal. Hij dekt verschillende ladingen: het hoofdpersonage krijgt deze naam toebedeeld, hij kampt met een innerlijke storm, en tijdens een hevige storm gebeurt er ook iets waardoor het hoofdpersonage belangrijke beslissingen gaat nemen.
Een fijn, warm, eenvoudig verhaal over een heel complex thema!