Stinkie en Brinks. Mijn hamster is een spion

In het eerder verschenen eerste deel van Stinkie en Brinks deelde de moeder van Benjamin Brinks na het plakbankincident een zeer ongewone straf uit: ze gaf haar zoon een hamster. Al snel blijkt dat Jasper Stinkbil, roepnaam Stinkie, helemaal geen gewone hamster is maar een knorrig, pratend exemplaar. De twee worden al snel de beste vrienden ... dit tot grote bezorgdheid van Bens moeder die haar zoon pratend aantreft bij de hamsterkooi.
In dit derde deel gaan onze vrienden de detectivetoer op, nadat Stinkie getuige was van een diefstal. Hierbij verdwenen alle waardevolle spullen uit huis, incluis het tv-toestel en het speelgoed van Ben. Omdat niemand het verhaal van een hamster zal geloven bedenkt het tweetal een plan om de dievenbende te ontmaskeren. Zowel Ben als Stinkie beleven spannende momenten, verstopt achter een boom of in een broodtrommeltje. Met behulp van een babyfoon, enkele duimspijkers en een idioot pinguïnpak wordt hun plan een groot succes.
Deze leuke boekjes zitten boordevol humor en knotsgekke situaties. De grappige dialogen en de droge humor van Stinkie doen de lezers vrolijk grijnzen. Het grote letterype en eenvoudige stijl bekoren ook de minder geoefende lezers. Bovendien vormen de illustraties een heerlijke aanvulling: hamstervoetstapjes én keutels die het hele boek doorkruisen in combinatie met grappige kleine tekeningetjes.