Stiefkind

Virginia is vijftien als ze een bezoek brengt aan haar moeder. Sinds haar zevende woont ze bij haar vader en stiefmoeder omdat haar moeder haar verwaarloosde en niet in staat was om haar op te voeden. Teruggaan naar haar moeder is als teruggaan naar haar verleden. Tijdens de reis naar haar moeder en haar verblijf daar komen de herinneringen boven. Ergens hoopt Virginia dat haar moeder veranderd is. Ze worstelt met haat- en liefdegevoelens voor haar moeder. Ze hoopt zo hard dat haar moeder ook een liefdevolle moeder kan zijn. Teleurstelling kan dan niet uitblijven. Gelukkig is er nog haar stiefmoeder.
Bijkomend probleem is dat Virginia getuige is van zinloos geweld op de trein. Ze filmt het voorval met haar gsm en komt tot de ontdekking dat één van de daders de huidige vriend van haar moeder is.
Selma Noort schrijft vlot en levensecht. Een jonge puber die haar mening over haar ouders evalueert. Wie is goed en wie is slecht? Keuzes maken in het leven en daar de gevolgen van dragen ...
Neem de tijd voor dit boek en je zal het in één ruk uitlezen. Ondanks de voorspelbaarheid is het een heel aimabel, toegankelijk boek.