Sterrenwachter

Muk is een heel raar wezentje. Hij is een sterrenwachter. En sterrenwachters zorgen ervoor dat onze hemel 's nacht straalt met duizenden sterren. Deze nacht wordt een speciale nacht. Muk wordt vier jaar en krijgt voor het eerst zijn steen. Een steen die Muk aan de hemel zal doen stralen. Deze steen wordt gauw een ster. Zal het?
Dit verhaal gaat over geloven in jezelf. Niet opgeven en blijven zoeken. Wanneer het Muk niet lukt om de steen te doen stralen, krijgt hij hulp van zijn vrienden. Maar uiteindelijk is het hijzelf, met de steun van zijn papa, die erin slaagt die moeilijke opdracht te vervullen.
Ik hou wel van Harmen Van Straatens tekenstijl. Maar deze keer hebben de illustraties mij iets minder kunnen bekoren. De warme kleuren, de fijne pentekeningen in zijn herkenbare stijl, ik vind ze nog altijd mooi. Maar voor dit verhaal vind ik de sterrenwachters iets te slordig afgewerkt en misschien wel iets te weinig magisch hebben. Misschien ligt het ook wel aan het (al te) eenvoudige verhaal; het mocht voor mij meer poëzie bevatten. Blijkbaar bevat het wel genoeg stof om een theaterstuk van te maken. De weg naar bekendheid is dus al geëffend!