Sneeuwwitje

Het Geluidshuis is intussen een vaste waarde in de wereld van de hoorspelen. Nu komen ze met een reeks voor 5+, waarbij ze de meest gekende verhalen in een gloednieuw hoorspeljasje gieten: de Er-Waren-Eensjes. Sneeuwwitje – u allicht zeer bekend – bijt daarbij de spits af. Het recept is zoals steeds duidelijk: een fijn verhaal, bakken humor, verschillende bekende stemmen, verfrissende nummers en een hele reeks knots-kling-boem-geluidjes.

Deze reeks is extra speciaal, want heeft een heus soundboard. Dat soundboard biedt een goed antwoord op het probleem dat de boekjes in het verleden niet altijd een grote meerwaarde boden bij het verhaal. Met het soundboard kan je, wanneer je door het boek bladert, verschillende symbooltjes vinden. Tik je het geluid met dat symbool aan, dan krijg je het corresponderende gesnik, vogelgefluit of klaroengeschal te horen. Zo kan je op je eigen tempo het verhaal (voor)lezen en toch het verhaal met extra geluidjes stofferen: de kleine luisteraar kan handig zelf de geluidjes aantikken, want de tool is heel duidelijk en gebruiksvriendelijk.

Aan het originele Sneeuwwitje-verhaal werd echter niet te veel geraakt, op de occasionele zijsporen, vrolijke kwinkslagen en kleine inkortingen na dan – maar dat hoeft ook niet: de stemmen houden zowel in zang- als in acteerprestaties de spanning er genoeg in. De lengte van het verhaal is aangepast aan de leeftijd, en komt op een dik uur. Meer dan genoeg om te genieten: zoals bij de andere hoorspelen voel je ook in deze reeks de liefde voor het vak en het plezier in het spel. Heerlijk!