Slaap schildpad slaap

Schildpad kan de slaap maar niet vatten. Gelukkig zijn z’n vriendjes in de buurt om hem daarbij te helpen. Alle trucjes worden bovengehaald: slaapliedjes zingen, warme melk drinken, zelfs een tutje komt eraan te pas. Niets helpt. “Een stukje rijden”, zegt schildpad, “dat helpt altijd”. Zonder auto is dat wel heel moeilijk, of toch niet?
Een lief verhaal met dieren in de hoofdrol. Niet de typische boerderijdieren maar wel een bont allegaartje: een octopus, een schildpad, een bok, een vleermuis en een vogel. Het gezelschap is ook op een bonte manier geïllustreerd. Ze lijken stuk voor stuk op restjes frivool inpakpapier die aan elkaar zijn gekleefd. De felle kleuren staan in mooi contrast met de donkere, voornamelijk zwarte achtergrond. Kleine kinderen zullen hier zeker gek op zijn.
Het verhaaltje is herkenbaar voor ouders én kinderen. Wie heeft er als ouder al eens niet met de handen in het haar gezeten omdat zijn kleine spruit de slaap niet kon vatten? Andersom zullen kinderen alle trucjes die gebruikt worden in het boek wel herkennen uit hun eigen belevingswereld.
Een stevig kartonboekje om samen met je peuter te lezen in het schemerlicht van het nachtlampje. Heerlijk...