Schaap zoekt schoen

Schaap maakt een tochtje en komt wat dieren tegen, allemaal met schoenen aan. Ze vindt dit enigszins vreemd, maar de dieren proberen haar, telkens op hun manier, te overtuigen van het nut ervan. Zij hebben alleen maar goede redenen om schoenen te dragen. Uiteindelijk wordt Schaap toch wat onzeker en beslist ze dat ze ook schoenen wil. Opnieuw op zoek dus, en haar geduld wordt beloond, want de dieren helpen haar om het ideale paar (?) te vinden.
Het mooiste stuk vind je aan het einde van het boek. Schaap vindt dat ze stevige schoenen moet hebben, want "Wanneer kinderen gaan slapen tellen ze mij, wel honderd keer. Elke keer als ze aan mij denken, spring ik over een hek." Springschoenen dus.
Na een iets zwaarder thema in 'Hart, verloren gezocht gevonden', waagt Eef Rombaut zich aan een iets lichter werk. Maar het is ongelooflijk weldoordacht: bovenaan kunnen de allerkleinsten de grote prenten perfect meevolgen, met erboven telkens de begroeting van het dier, onderaan ontvouwt er zich een verhaaltje in stripvorm en op de achtergrond, in dunne, subtiele lijntjes staan er beschrijvingen van het decor, uiteraard voorzien van humor. Ook het thema: dieren, en schoenen! Kinderen zijn dol op beide en dus besloot dit duo ze maar bij elkaar te gooien.
En is er al een fanclub opgericht voor Emma Thyssen? Want bij deze verdient ze er met zekerheid één. Dit is haar tweede samenwerking met Eef Rombaut. Ondertussen is ze zelf al een paar andere (alternatieve) wegen gaan bewandelen (ook met succes, denk maar aan Sien bijt in de dag en Nelsons acrobatenboek). Ze heeft een heel duidelijke, grafische stijl met een beperkt kleurenpalet. Maar die beperking is in haar geval alleen een meerwaarde. Op naar meer samenwerkingen tussen die twee dus.