Samen kijken met Wannes

Kathleen Amant, bekend van de boekjes waarin kleuter Anna de hoofdrol speelt, zet nu Wannes centraal. Wannes is een kleuter van een jaar of drie. We zien hem in actie, in verschillende settings: de speeltuin, de boerderij, de badkamer, de keuken, een verjaardagsfeestje, de markt, de kleuterklas, het strand en uiteindelijk … in zijn bedje.
De prenten beslaan telkens twee pagina’s. De illustraties zijn kinderlijk eenvoudig, alles is zwart omlijnd en redelijk schematisch voorgesteld. De achtergronden zijn egaal en rustig. Vooral primaire kleuren werden gebruikt. De kinderen worden steevast uitgebeeld met een grote, gulle lach, bijna zoals een ‘smiley’.
Het boek is een echt kijkboek, je zal er geen tekst in vinden. De prenten bieden stof genoeg om met het kind over te praten. Je kan samen dingen opsommen, aanwijzen, zoeken, of er zelf iets bij vertellen. Ideaal om de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren en verder uit te breiden.
De verschillende thema’s zijn goed gekozen en sluiten perfect aan bij de leefwereld van de kinderen. Ook in de kleuterklas is dit boek zeker bruikbaar. Het grote formaat maakt het voor de kleuterjuf en haar leerlingen nog aangenamer.
Een leuk prentenboek, in de gekende sobere stijl van Kathleen Amant.