Rudy's Danspaleis

zing en swing mee met onze cd!

Het minste wat je van dit boek kan zeggen, is dat het er niet alleen knotsgek uitziet, maar ook zo klinkt! Rudi Genbrugge, een muzikale duizendpoot, reist met zijn Danspaleis rond, bijgestaan door de Sabrina’s. Rudy’s Danspaleis is een familiegebeuren waarbij kinderen kunnen dansen, zingen en vooral veel lachen. Genbrugge bespeelt zelf verschillende instrumenten, kleedt zich steevast wat retro en heeft twee duivelshoorntjes op zijn hoofd. Af en toe zijn er gastmuzikanten: Maaike Cafmeyer, Ludo Mariman, Guido Belcanto, enz. Zij spelen op de begeleidende cd ook mee. Dit boek is een neerslag van het rondtrekkende danspaleis.
Op de cd kan je 12 nummers beluisteren. De stijlen zijn erg gevarieerd: romantische slow, een polonaise, rock ’n roll, linedance, … Alles kan en alles mag. Ook qua inhoud is er veel afwisseling: het is als het ware een wereldreis en de liedjes kunnen werkelijk over alles gaan. Soms gaat het over mooie meisjes, over poetsen, over nog niet naar bed willen gaan, over confituur op de muur, enz. Elk liedje heeft ook zijn eigen dans. Die wordt je aan de hand van duidelijke foto’s en instructies stap voor stap uitgelegd. Regelmatig wordt er wel de draak gestoken met de Sabrina’s en krijg je gekke verwijzingen of situaties.
Het leuke aan de cd is dat je er ook de karaokeversie bijkrijgt. Zo kan je zelf meezingen, de teksten staan uiteraard in het boek.
Het danspaleis is een erg feestelijk gebeuren en dit boek is dat ook. Alles ziet er heel springerig, vrolijk en speels uit. Voor sommigen een feest, voor anderen waarschijnlijk wat te druk en te chaotisch. Foto’s en illustraties wisselen elkaar af of vloeien in elkaar over. Achteraan zijn nog spelletjes opgenomen. Er is ook ruimte voorzien om je boek te laten signeren.
Ideaal zou zijn als je een voorstelling meemaakt en dit boek als souvenir koopt. Het is geen vereiste, maar het zal toch een extraatje zijn. Als je Rudy’s Danspaleis niet kent, is het een gek boek, met dolkomische liedjes.