Roodkapje was een toffe meid

Stoere sprookjes om te rappen

Een verzameling van een aantal zeer bekende sprookjes, zoals Roodkapje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje, Doornroosje ... die in een modern jasje zijn gegoten. Dit zorgt voor een heel luchtig en plezant geheel dat ook nog vlot leest omdat het volledig in rijmvorm is geschreven. De basis van de sprookjes is er, maar wordt dan op een grappige manier verwerkt met een origineel resultaat. Elk verhaaltje neemt slechts drie bladzijden in beslag en is dus zeker niet te lang.
Op de cd worden de sprookjes gerapt. Je kan goed volgen omdat het heel duidelijk en niet te snel is gezongen. Het ritme is in alle liedjes bijna hetzelfde zodat je snel mee kunt doen. Op het einde van de cd hoor je enkel de melodie zodat je zelf je raptalent kunt testen. Voor elk liedje wordt gezegd om welk sprookje het gaat.
De knappe teksten bevatten pictogrammen, die kleuters al zelf kunnen 'lezen'. Naast elke tekstbladzijde vind je een grote tekening die eigentijds oogt en die een hoogtepunt uit het verhaal weergeeft. Leuk!