Ridder Redder

Ridders zijn nooit bang volgens Muis. Maar alleen in een donker bos is het toch net iets anders. Of als je moet zwemmen. En ridders houden van verrassingen, maar wat doe je met een brief waarvan je niet weet van wie die komt? Ridders zijn ook nooit moe, ze maken graag nieuwe vrienden en zijn nooit ziek. Draak leert elke dag bij, want ridders hebben ook altijd gelijk, of ze nu gewoon spelletjes spelen, naar zee gaan of in de sneeuw ravotten.
Dit is het derde boekje voor beginnende lezers over ridder Muis en Draak. Het zijn opnieuw heerlijk stoere verhalen over de twee vrienden en hun ongewone vriendschap. De verhoudingen tussen de twee wel heel verschillende figuren worden al snel duidelijk. Muis heeft een nogal bazig en wat opvliegend karakter en Draak is eerder volgzaam en laat nogal met zich sollen. De vaak verrassende tekst is lief, geestig, en eenvoudig geschreven in korte zinnen op leesniveau AVI-M5.
De prenten zijn geweldig. Dikke zwart omlijnde vlakken, gevuld met de overheersende kleuren grijs, groen, rood of met prachtige, ouderwets (middeleeuws sprookjesachtig) ogende patronen, wisselen af met originele papiersnedes. Vooral die laatste zijn vermeldenswaard omdat je ze niet vaak ziet opduiken. De bladvullende papiersnedes kunnen ‘gelezen’ worden als een soort stripverhaal. Een aantrekkelijk samenspel van tekst en beeld!