3+ | 2013
NBD Biblion
ISBN 978-94-6202-044-3
NON-FICTIE , 24 p. , €10.95
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Raad eens wat ik ben? Natuur

J.P. Percy (auteur)

Deze reeks raadboekjes brengt in elke aflevering een ander, afgelijnd onderwerp onder de aandacht. Binnen het kader van het gekozen thema - hier 'natuur' -wordt de kijker aan de hand van een detail van een foto uitgenodigd het gehele plaatje te raden. Er wordt daarbij steeds wat suggestieve informatie gegeven. Via het omslaan van de bladzijde met de close-up belandt men vervolgens bij de oplossing. Ook dat beeld is voorzien van een korte, duidende tekst.
Elk boekje behandelt negen items waarbij opvalt dat de keuze, de beperking van het vooropgestelde onderwerp ten spijt, geen coherent geheel vormt. De verschafte uitleg is weinig spitsvondig en mist speelsheid.
Ook op gebied van vormgeving is de reeks verre van een hoogvlieger. De lay-out is druk en chaotisch, de typografie oogt gedateerd en schreeuwerig. De bladspiegel zit goed fout: schaal en onderlinge verhouding van beelden en tekstblokken lijken willekeurig gehanteerd. In plaats van de inhoud adequaat te ondersteunen en het kijk- en leesplezier te stimuleren brengt het ontwerp van de boekjes de lezer eerder in de war.

Jo De Smaele
Natuur
uit de reeks: raad eens wat ik ben?