Prinses Eleonora

Prinses Eleonora weet wat ze wil. Zo weet ze dat ze eigenlijk Nora wil genoemd worden en ze weet ook dat ze van roze houdt. Enkel jammer dat ze haar haar niet roze mag kleuren. Dit eigenwijze prinsesje maakt in het paleis van haar vader van alles mee en dit samen met de twee lakeien, de koekjesmaker, de kok, haar knuffels en uiteraard ook haar vader, de Koning. Hoewel ze van roze houdt is Nora niet echt een meisjesachtig meisje: ze houdt van een modderpoel om in te spelen, ze slaagt ze erin een muis te vangen en ze is de hooghartige prins Benedictus snel de baas. De lakeien hebben het dan ook hard te verduren met haar en zijn voortdurend in de weer om het haar naar de zin te maken.
In achttien verschillende verhaaltjes over prinses Nora komen herkenbare kleuterthema’s aan bod zoals een vervelende mug, een verschrikkelijk onweer, een dagje naar zee en een jarige prinses. Net voor het slapengaan vormen de korte verhaaltjes een ideale afsluiter van de dag voor jonge kinderen. Het boek ziet er overwegend roze uit, waardoor het voor jongens minder aangewezen lijkt, maar gelukkig is prinses Nora een stoere meid die het avontuur niet uit te weg gaat. Het eigenwijze gedrag van Nora is herkenbaar en de vele grapjes deden de kleine luisteraars meermaals grinniken.
In het boek is een cd terug te vinden. Aangezien het een mp3-cd betreft, was deze niet bruikbaar voor een klassieke cd-speler, wat voor enige teleurstelling zorgde. Over elk verhaal werd een liedje geschreven dat terug te vinden is in het boek én op de cd. Jammer dat we hiervan niet konden genieten.