Pas op, een storm!

Ot heeft zin om vandaag iets leuks te doen met Ollie de neushoorn. Maar wat Ot niet door heeft, is dat Ollie in een erg slechte bui is. Het stormt in haar hoofd. Al snel zal Ot merken hoe Ollie zich voelt. Daar komt gedonder van!

Dit verhaal komt uit de reeks Lees vlot met Ot. Ot is een robot die uit de ruimte komt. Op een dag komt zijn ruimteschip zonder brandstof te zitten en moet hij een noodlanding maken. Zo komt hij op de aarde terecht. Hij belandt midden in de jungle en maakt er een heleboel dierenvrienden.

Ot is het geesteskind van de Amerikaan David Milgrim. David schrijft en illustreert voornamelijk boeken voor beginnende lezers. Hij weet met een beperkte woordenschat toch vaart te creëren in het verhaal. Bovendien zorgen de illustraties voor een flinke portie humor. Let daarbij zeker op de mimiek van de personages. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een erg smaakvol geheel.

De prenten zijn duidelijk en niet overladen. Het kleurenpallet is naar analogie met de woordenschat eerder beperkt. Ook het lettertype is aangepast aan beginnende lezers. Het is sober en er worden geen hoofdletters gebruikt. Met grootte en kleur wordt er wel gespeeld waardoor er een zeker tempo of zelfs een melodietje ontstaat. Sommige woorden of woordgroepen worden meermaals na elkaar herhaald. De beginnende lezer kan zo zelf zijn tempo verbeteren omdat die het woordbeeld makkelijk kan herkennen (door de herhaling).

Een fijne aanwinst in het aanbod voor beginnende lezers!

(AVI M3 = leesniveau midden eerste leerjaar/groep 3)