Parijs. Alles wat je altijd al wilde weten

In dit boek staan allerlei weetjes gebundeld over de wereldstad Parijs. De cover van het boek vermeldt “verboden-voor-ouders”. Terecht, de weetjes zijn TE interessant om toegankelijk te zijn voor ouders.
Een tipje van de sluier?
- Wist je dat Parijs de stad van de verliefden is?
- Wist je dat Marie-Antoinette vlak voor ze onthoofd werd per ongeluk op de teen van de beul ging staan?
- Wist je dat mannen op de Parijse catwalk rokken dragen?
Heel leuke, korte weetjes staan in collagevorm op de dubbele pagina’s geschikt. Elk thema krijgt twee tegenover elkaar liggende pagina's en een soms duistere titel - zoals 'Water van Wallace', 'Wielen en ballen', 'Rustieke rustplaats'. Echte samenhang is er niet te vinden in dit boek. Kinderen die nood hebben aan structuur komen niet aan hun trekken. Het boek is even flitsend als de Parijse maatschappij anno 2012. Het is dan ook eerder bedoeld als een snuisterboek dan als een boek waarmee je echt op reis kan gaan. Een plattegrond is in het boek niet aanwezig. Ouders zullen de reis wel uitstippelen, en hun kinderen kunnen ze dan wegwijs maken in wat er echt interessant en wetenswaardig is.
De cartoons die tussen de foto's opduiken, zorgen voor een ludieke noot in het boek. Het register achteraan is wel praktisch, zo kan je toch nog verschillende dingen terugvinden.
In deze reeks zijn ook boeken verschenen over Rome, New York en Londen.