Oude Begraafplaatsstraat 43. Doodleuk kennis te maken

In een oude villa in Gruwelbeek komt een oude, chagrijnige kinderboekenschrijver wonen. Hij worstelt met een ‘writer's block’ (wat hij ten stelligste ontkent). Wat hij bij het bevestigen van het huurcontract vergeten was, was het lezen van de kleine lettertjes. Het huis wordt namelijk ook nog bewoond door een elfjarige knul en zijn kat Schaduw. Ook ‘woont’ de voormalige eigenares en eigenzinnige geest Olivia er.
De elfjarige knul, Ben, werd door zijn ouders in het huis achtergelaten. Olivia, zijn kat en hijzelf wonen er gemoedelijk samen. En samen zijn ze van plan het de humeurige schrijver Ignatus zo lastig mogelijk te maken.
Aan de hand van brieven, mails, berichten en krantenartikels worden we meegenomen in het verhaal. Een schrijfstijl waaraan je even moet wennen. Ben maakt ook grappige tekeningen met de nodige humor. De personages hebben aangepaste namen; vooraan in het boek vind je hun getekend portret, net als een plattegrond en dwarsdoorsnede van het huis.
Al is het wat voorspelbaar, het verhaal is zeker boeiend genoeg voor de doelgroep. De cover spreekt aan en typeert het boek. De samenwerking tussen de zusjes Klise heeft tot een uitnodigend, leuk geïllustreerd boek geleid.