Otto met vakantie naar de zon/ Otto met vakantie naar de sneeuw

Dit dubbelboek bevat twee eerder verschenen lusboeken ’Otto in de sneeuw’ en ‘Otto op de luchthaven’. De twee verhalen lopen mooi in elkaar over. Op de laatste bladzijde van 'Otto in de sneeuw' zien Otto en Papa in de lucht een vliegtuig. Op Otto’s vraag waarheen dat vliegtuig zou reizen, antwoordt papa dat hij dat te weten komt als hij het boek straks in de andere richting gaat lezen. “Maar eerst skiën!!”
Omgekeerd geldt hetzelfde. De laatste bladzijde van ‘Otto op de luchthaven’ toont het beeld van het vliegtuig hoog in de lucht boven de bergen. Daarin vraagt Otto zich af wat ze daar doen beneden in de sneeuw. Ook nu antwoordt papa dat hij dat te weten komt wanneer hij het boek in de andere richting zal lezen. Maar eerst even dit deel omdraaien en dat hen richting zon en zee zal brengen.
Deze grote hardkartonnen uitgave bevat stevige bladen met afgeronde hoeken en heeft alles om urenlang kijk- en leesplezier te garanderen. Ook al is er ontzettend veel te zien, te zoeken en te herkennen, de illustrator slaagt er telkens weer in om op een speelse wijze een herkenbare omgeving overzichtelijk weer te geven. Door de humor en vooral de kleine knipoogjes naar oudere lezers toe, kunnen lezers van alle leeftijden van dit boek genieten.