Otjes kookboek

Met recepten van Louise Bos en Roos Voorsluis

De meeste recepten uit Otjes kookboek komen uit het Annie M.G. Schmidt-kookboek van 1999. Het sluit aan bij het boek 'Otje' uit 1980, waarin Otje met haar vader Tos, die kok is, de wereld intrekt. Op de verschillende plaatsen waar Tos en Otje stranden, kookt Tos om een centje te verdienen, en het zijn steeds eigenaardige bereidingen. Zoals lijsterpastei, fletse flenzen, kaapse raasdonders, huzarensalade enz. In dit boek vind je deze fragmenten met daarbij aansluitend telkens een recept. Het zijn, zoals gezegd, fantasierijke gerechten, maar wel erg Hollands. Er worden ingrediënten genoemd die wij niet zo goed kennen, zoals ketoembar, veldertjes in glas of in blik, waspeentjes, agar-agarpoeder. Vanaf zes jaar kan je de makkelijkste recepten zelf maken mits wat hulp, vanaf tien jaar kan je alleen aan de slag.