Opa's Pride

Milly logeert elke zomer bij haar opa aan zee. Op opa’s zolder ontdekt ze zijn Pride-vlag. Wanneer Opa uitlegt wat een Pride is, is Milly helemaal onder de indruk. Zo'n feest wil ze zelf ook wel organiseren. Samen met haar opa en het hele dorp gaat ze aan de slag. Er worden spandoeken gemaakt, liedjes geoefend, taarten gemaakt en een route uitgestippeld. Welkom op dit kleurrijke en inclusieve feest voor jong en (zeer) oud!

Dit boek springt er meteen uit door de illustraties. De illustrator maakt gebruik van veel kleur en kiest ervoor om elke illustratie gedetailleerd uit te werken. De vele details zorgen ervoor dat je op elke bladzijde wel minutenlang kan blijven rondkijken. Doordat het hele dorp betrokken wordt, maak je kennis met verschillende mensen. De mengelmoes van culturen, religies en nationaliteiten is prachtig weergegeven. Zowel mensen met als zonder beperking komen aan bod en iedereen mag en kan zichzelf zijn. De illustraties doen dromen van een wereld waarin iedereen kan tonen wie die is en waar het elke dag één groot feest is.

Dit boekje is dan ook verfrissend in die zin dat er nog niet veel verhalen voor kinderen bestaan waarin een opa en kleinkind een Pride organiseren. Maar echt overtuigen doet dit boekje niet helemaal. De auteur (die tevens ook de illustrator is) mist creativiteit om van dit verhaal een echte hoogvlieger te maken. Desalniettemin is dit boekje leuk en verrijkend. Het doet smaken naar meer, maar ook naar beter!