Opa's en oma's zijn...

Voor het kindje uit dit prentenboek is het wel duidelijk: alle duffe dingen die over grootouders verteld worden, zijn leugens. De rimpels zijn nog wel herkenbaar, maar saai, traag, onhandig, star en stijf zijn zijn grootouders zeker niet. Meer nog: ze houden van dansen, zijn romantisch, maken lawaai en houden van avontuur. Eigenlijk zijn ze gewoon fantastisch.

Een prijs voor originaliteit zal dit boek zeker niet winnen. Wel zullen heel wat opa’s en oma’s smelten als ze dit boekje cadeau krijgen van hun oogappel(s). Als ze het dan ook nog eens samen lezen en live te horen krijgen dat zij net zo fantastisch zijn als de opa en oma uit het prentenboek, kan een dikke knuffel niet uitblijven.

Ik hou wel van de wat rommelige tekenstijl van Elina Ellis. De illustraties geven het boek een hip karakter bij het eerder melige onderwerp. Ze stellen het tegengestelde voor van wat de tekst zegt en daardoor vullen tekeningen en tekst elkaar goed aan. Een leuk voorlees-tussendoortje en een fijn cadeautje voor alle hippe oma’s en opa’s.