Oma ontsnapt!

Tibbel heeft een oma waaar ze dol op is. Oma Babs woont in een klein huisje achteraan in de tuin. Tibbel is door haar opgevoed omdat mama een heel drukke job heeft. Maar mama heeft het tuinhuisje nodig en oma Tibbel moet naar een bejaardentehuis want de laatste tijd doet ze toch wat raar. Dat is helemaal niet naar de zin van Tibbel, ze helpt oma ontsnappen ... Samen trekken ze een beetje rond en kamperen hier en daar want het is zomer.
Een beetje een gek verhaal waarbij je zelf je fantasie moet laten werken om het te kunnen volgen. Rode draad is de speciale band die er bestaat tussen oma en kleindochter. Omdat de politie een klopjacht houdt op Tibbel en haar oma die haar 'ontvoerd' heeft, wordt het nog spannend ook. En grappig natuurlijk door de streken die oma en kleindochter uithalen. Alles samen zijn ze ongeveer een week op de vlucht en het einde is mooi. Tibbels mama was eigenlijk een beetje jaloers op de band tussen haar moeder en dochter, maar nu zal alles veranderen.
Heel mooi geilustreerd door Annet Schaap trouwens die de avonturen van de twee nog wat aandikt en daardoor de humor en het plezier van lezen vergroot. Het is een leuk en luchtig verhaal. Kinderen van negen kunnen er alleen maar van dromen om ook zoiets te beleven met hun oma of opa. Of er over lezen...