Olli begint een orkest

Olli droomt ervan om straatmuzikant te worden in de grote stad. Onderweg ontmoet hij tal van andere muzikanten die graag bij hem aansluiten. Ze zijn er o.a. John het Mexicaanse hondje dat alleen maar Spaans spreekt, Tutje de muis die alleen maar piept, en Bernie de Bever voor wie zonder tanden spreken moeilijk blijkt. Geen van de dieren spreekt dezelfde taal. Maar dat hindert niet, want in de muziek vinden ze elkaar. Ook de grijze duiven, die aanvankelijk niet zo enthousiast zijn, weet Olli met zijn enthousiasme te overhalen.

De illustraties zien eruit alsof ze in een animatiereeks horen en vormen daardoor een mooi evenwicht met de vlotte taal van het verhaal, waarin de Spaanse liedjes, de ritmische versjes en klanknabootsingen bijdragen tot de muzikale uitstraling.

Voor Vlaamse kinderen is dit een aantrekkelijk boekje uit de Gouden Boekjes-reeks. In Nederland, meer bepaald in Rotterdam, staat Olli bekend als de knuffelolifant. Hij werd in 2004 bedacht en ontworpen door Hein Mevissen en Diederiekje Bok en was oorspronkelijk een beeldmerk voor een mineraalmerk. Sindsdien dook zijn beeld op in meerdere campagnes en kreeg hij zelfs een beeld in de stad. Er zijn al vele Olli-boeken in diverse talen, maar dit is het eerste Gouden Boekje van Olli uitgegeven door Rubinstein

Olli begint een orkest, kwam tot stand in samenwerking met Emmeline Mooij, het Hellendaal Muziek Instituut en Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en maakt deel uit van een project in Rotterdam. Dit project heeft de bedoeling kinderen te stimuleren aan de slag te gaan met muziek. De grondgedachte die daarbij hoort is dat muziek verbindend kan zijn, welke cultuur of achtergrond je ook hebt.