Nijntjes avonturen

Dit doosje met twee kartonnen boekjes en een knuffel werd reeds in 2016 verspreid naar aanleiding van de nieuwe tv serie die in september van dat jaar verscheen. De kleine boekjes hebben nu 3D afbeeldingen van Nijntje en zijn niet in de typische eenvoudige tekenstijl van de oorspronkelijke Bruna. De peuter zal het niet kunnen deren, maar verwacht je als volwassene dus niet aan een nostalgisch beleving. Het ene boekje gaat over het lievelingsspeelgoed van Nijntje, het andere over een zaadje dat ontluikt tot een mooie bloem dankzij Nijntje.
Elke prent beslaat de twee opengeslagen pagina’s, waardoor je een storende plooiing in het midden krijgt. Het zaadje dat Nijntje in het ene boekje aangereikt krijgt, zou meer visuele aandacht mogen krijgen want hier lijkt het op een chocolade snoepje.

Het knuffeltje is geen Nijntje, maar het favoriete speelgoed van Nijntje zelf. Menig kleine uk zal dit wel kunnen appreciëren, maar of het een meerwaarde is? Heb je nog geen boekjes van Dick Bruna in je boekenkast, dan zou ik je toch aanraden om een van de klassiekers aan te schaffen en je niet te laten verleiden door dit extraatje.