7+ | 2017
Uitgeverij De Fontein
ISBN 978-90-261-4337-3
FICTIE , 222 p. , €14,99
genaaid
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Niek de Groot slaat toe

Lincoln Peirce (auteur) Lincoln Peirce (illustrator)

Niek de Groot is verliefd op Evi, een meisje uit zijn klas, en hij wil er alles aan doen om indruk te maken. Maar het loopt volledig fout en dat is niet al te best want hij krijgt concurrentie van een andere jongen. 
Niek speelt graag frisbee met zijn vrienden en binnenkort staat de alombekende wedstrijd 'baggerbokaal' op het schema. Kunnen Niek en Randy een team vormen en samen voor de overwinning gaan?
Daarnaast wil Niek in het schoolblaadje scoren met zijn schrijfsels en ook dat loopt niet altijd zoals hij het plant.

In dit nieuwe boek van 'Niek de Groot' zitten alle elementen die typisch zijn voor de reeks: humor, leraren-roddel, oncontroleerbare situaties, met het besef dat alles goed komt. Een zeer gemakkelijk te lezen boek. Dankzij de combinatie van lees- en stripboek zal dit boek, zeker bij jongeren die opzien tegen lange bladzijden met kleine letters, in de smaak vallen. Het hele verhaal zit vol humor en herkenbare situaties die erg sterk uitvergroot worden.

Hoewel het deel 8 is, kan het volledig los van de vorige delen gelezen worden. Helaas is het een vrij groot clichéverhaal; geen verrassingen te verwachten in dit boek.

Annelies Verbist
Schoolleven
uit de reeks: Niek De Groot , deel 8
origineel: Big Nate Blasts Off (Engels)